Om undertegnede

Som det sikkert vil fremgå, er denne blog forfattet af en vaskeægte absint-nørd. Jep, vi findes.

Navnet er Bech. Gertz Bech. Christoffer Gertz Bech. Er sådan lidt af en kunstnertype, der går og prøver på at blive pissegod til at male, og som derudover har udgivet digtsamlingen Grøn for bouzouki og klarinet.

Min baggrund for at kloge mig på absint er vedholdende studier siden 2002, med adskillige rejser til Frankrig og Schweiz med prøvesmagninger, besøg på destillerier etc. Derudover har jeg pløjet mig gennem en god del af litteraturen om emnet og vel nok smagt det meste af, hvad der er værd at smage nu om dage (plus en del, der ikke er).

Reklamer

4 kommentarer »

 1. CHristian Nissen said

  Hej hr Bech

  først og fremmest vil jeg sige at jeg synes de laver nogen fantastiske digte, jeg er ikke helt sikekr på jeg forstår dem alle, men jeg synes virkelig de har fat i noget..
  og så mit spørgsmål.
  jeg er en meget uerfaren absint drikker og kunne godt bruge et råd.
  jeg er en ham der er alverdens penge til at rejse til tyskland eller sweitz for at købe absint, så ville høre om der er steder herhjemme hvor man forhandler den her dejlige drik?

  på forhånd tak

  MvH Chr Nissen

 2. cegebe said

  Hej Christian – tak for kommentaren!
  Der er en del vinhandlere herhjemme, der har lidt absint stående, men desværre er der ikke noget af det, der er særlig godt. Som regel er det et mærke, der hedder Hapsburg, og den smager temmelig elendigt. Til gengæld kan man ret let bestille noget, der er godt, over nettet. De bedste forhandlere er http://www.absinthe.de og http://www.absintheonline.com – det, de har, er godt, og de er hurtige til at sende varerne. Hvis man ikke har uendelig mange penge at rutte med, vil jeg nok anbefale den, der hedder Duplais Balance, som er lavet i Schweiz og fås hos absinthe.de – den er ikke alt for dyr og smager rigtig godt.

 3. bent said

  jeg er nødt at meddele at dit link til din digtsamling ikke virker længere.
  Din viden er dog ret omfattende, om absint, hvilket jeg finder ret intriging!
  Jeg mener at have oplevet en negativ bivirkning af absint. Jeg kan ikke bevise en årsag/virkning af nævnte rusmiddel, men jeg oplevede for 5 år siden en helt uforklarlig depression som jeg mener kan være resultatet af overdreven indtagelse af nævnte rusmiddel, under en ferie i Tjekkiet.
  Du nævner stort set intet i din blog om de årsager der har ligget til grund for, beslutningen om at forbyde absint i flere lande.
  Er din viden kun overfladisk/rudimentær eller hur!
  Hvis du har yderlige viden, du ikke har delt her; lad mig vide.
  Bent

  • cegebe said

   Tak for kommentaren! Jeg må indrømme, at jeg næsten havde glemt den her blog – jeg fik aldrig holdt rigtig liv i den og lagt alt det ud, jeg gerne ville, og det er umindelige tider siden jeg overhovedet har kigget forbi, så det er ikke så sært, hvis der er et link, der ikke virker. Hvad angår årsagerne til forbudet er det en af de ting, jeg aldrig nåede så langt som til at skrive om, men jeg har siden behandlet emnet mere udførligt i en bog, ‘Den sorte bog om absint’, der udkom på forlaget DarkLights i 2010. Den er udsolgt fra forlaget, men kan muligvis skaffes fra biblioteket.

   Hvad angår din oplevelse af en depression, så vil det undre mig, hvis indtagelsen af absint har noget at gøre med det. Jeg har aldrig hørt om, at nogen ingrediens i absint på nogen måde skulle være koblet til depression. På den anden side har det, man typisk finder i Tjekkiet, stort set intet at gøre med den rigtige, gammeldags absint, og der kan meget vel være helt andre ingredienser i.

   Beklager ventetiden med svaret – jeg har ligget underdrejet med influenza og dårligt orket at slæbe mig hen til computeren.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: